Saturday, 24 November 2012

Confusing

Assalamualikum w.b.t
Hmm update blog ni sebab nak meluahkan perasaan ni haa.
Actually sebelum masuk UiTM ni, aku minat sangatlah dengan subjek akaun ni.
But bila dah belajar 3 semester ni.
Seriously, susah sangat.
Kadang2 tu aku rasa aku macam tak mampu nak teruskan bawak subjek ni.
Belajar pun actually nak tak nak aje.
Belajar semata2 nak dapat tinggikan pointer aje.
Bukan belajar sebab minat dah sekarang
Apa yang buat aku confuse sekarang ni adalah degree nanti aku nak ambik course ape?
Still nak teruskan course akaun ni or beralih kepada course yang aku lebih minat??
Hmmm complicated hidup ni rasanya lahaiii.
If aku ambik course lain time degree nanti, confirm aku kena ambik lama and member pun confirm tade nanti.
Berkeseorangan la pulak. lahaiii
Hmmm entah laa. yang aku tahu sekarang, just teruskan dengan course aku ni sampai habis diploma insyallah.
Aku actually lately ni terminat dalam photography semua ni and minat gak la interior design ni.
But if aku amik course tu semua, maa macam tak berapa berkenan plak. But aku dah minat kot. lahaii
Hmm tape lahh.just tu aje nak luahkan.
Hopefully boleh tersuka balik dengan course aku ni. Aminnnn


ILYSM Abg ;)




Azeera Here

Assalamualaikum w.b.t


Hai hai hai. Fuhh dah berhabuk, bersawang dah blog ni kan.
Kemalasan yang teramat untuk update blog.
Sejak dah aktif bertwitter ni, selalu update kat situ ajelaa.
Malas dah nak taip panjang2 ni kan. hee
Taip tetibe malam ni rajin plak.
So mari la kita story morry sikit ka.
Hmm lets story 1st about pelajaran la kan.
Alhamdulilah, lagi seminggu nak balik UiTM balik.
Dah nak masuk semester 4 dah.
Yuhuuuu cepat sungguh masa berlalu kan.
Rasa macam semalam masuk UiTM tu.
Baru semalam kena MDS bagai.. harhar
Tak mampu nak lupakan kenangan tu.
Result ? Alhamdulilah, semakin meningkat dan meningkat. hohoho
Insyallah sem depan akan meningkat lagi.
Oke done pasal study.
Lets move on to my future husband ! harhar
Sape lagi, en Amirul Fahmi laa.
Alhamdulilah, kitorang oke aje.
bahagia aje bila bersama dia dah nak masuk 4 bulan dah.
Bahagia bila bersama dengan dia. Sangat !
heee. Tapi tak perlulah nak story lebih2 kan kat sini.
Biar kitorang aje yang tahu.
Oke aku pun tatau dah nak cakap ape.
Hopefully sem 4 ni akan buat aku fokus dekat study and bahagia bersama yang tersayang.
Aminnnnnnn.

Me love you sayang ! Thanks abg hadiahkan jersi tu time bufday syg !





Sunday, 15 July 2012

Setia menunggu.

Assalamualaikum.
Amboiii dah berhabuk, bersawang dah blog aku ni.
Maklumlah dah lama tak update blog.
Actually bukannya busy pun, tapi takde mood nak update blog.
Tak tahu nak update pasal ape.
Hari ni tatau kenapa rasa nak update blog plak.
Ehem, dah masuk semester 3 ni rasa seronok plak sebab sekarang ni aku dah makin mengenali dia.
Sape die? Ehem adalah :)
Haha, actually aku makin suka kat dia.
Hmm, something pasal dia yang buat aku makin suka kat dia.
Dia lain dari lelaki yang aku kenal.
Berbeza sangat. Tapi sejak aku kenal dia, aku ter involve balik dalam sport yang dah lama gak la aku tinggalkan.
Sejak dari itu gak aku dah mula berjinak2 mengumpul jersey. haha
Banyak kot jersey aku. But yang murah2 jelaa.
Paling mahal pun jersey Adidas. hoho
And yang aku tak boleh nak lupa bila 1st time dia bawak aku pergi ladang.
Yeahh he so sweet. Tahu tak yang tiap kali aku dengan dia aku rasa lain. Berdebar2 je sebenarnya.
Amboii lebih2 plakkan. haha, tapi tulaa kenyataannya :)
Aku tau yang aku patut fokus belajarkan, tapi hati dan perasaan ni susah nak hilangkan.
Macammane kat mulut ni menidakkan segala benda, tapi hati tatau lagi camne.
Aku tatau apa perasaan sebenar dia kat aku.
Hopefully same. Kalau tak pun, dia anggap aku macam kawan pun tak pelaa.
Best kawan ngan dia.:)
And thanks awak sebab bagi saya gelang power balance color pink ni :)







Wednesday, 16 May 2012

Pergi Hospital.

Assalamualaikum.
Tetibe hari ni rasa rajin nak update blog walaupun semalam dah update gak.
Just nak bagitau yang hari ni zira pergi hospital.
Yess, zira sakit but it is not too serious.
Just badan badan zira ni gatal2 and punca dia pun zira tak tahu.
But tadi doktor tanya ada alergic ape2, or air kotor or ada guna shampoo or sabun yang baru ke.
Then tetibe time tu zira teringat yang baru2 ni zira tukar shampoo baru, shampoo Pantene.
Actually ni first time zira guna shampoo tu plus using it with conditioner (betul ke ejaan ni?? o.O)
And based on that zira rasa memang betul la kot apa yang doktor said about that.
And doktor tu dah tak bagi dah zira guna shampoo tu.
Aiyoo, zira baru je guna shampoo tu,membazir je rasa. =.="
But tak pe la janji zira sihat.
And nasib baik la doktor just bagi 2 jenis ubat jep.
Pil and ubat sapu.
Zira, get well soon!! ^__^




Tuesday, 15 May 2012

My Anak-anak Sedara

Haiip. Just nak perkenalkan anak2 sedara saya.
Lets see it!










Let me introduce my first anak sedara.
His name is Azri Hanif.
Yang kat belakang tu adik2 dia.
Azrul Hafiq and Azriana Farisha.
Anak kakak aku and now stay kat Singapore.








Yang ni pulak anak sedra yang ke empat, lima dan enam
Anak abang no. 2.
Batrisyia Hezriana and Haziqah Maisarah.
And si budak gemuk ni adik dorang.
Danish Hezri.
Stay kat Kuala Lumpur.









Actually dia ade kakak but tade picture pulekk.
Maaf la ye. hoho
Tapi if dah de picture, i will introduce to all kay.
Oke yang ni her name Hurin Zafirah Batrisyia.
Yang kakak dia pula, Hurin Hannani Bazilah. (tade gambar)
Stay kat Kuching Sarawak.
Oke zira sangat la jealous dengan rambut budak Fira ni sebab natural perang.
Huhh! jealous sungguh saya! hoho.




And as conclusion, aku ada 8 orang anak sedara yang nakal2. hoho
And sori sebab kebanyakkan picture2 di atas ni picture yang lama.
Tak berkesempatan nak capture yang baru sebab masing2kan jauh.
                            ^________________^


*saya.princess.dia.prince.saya*


Monday, 14 May 2012

13 MEI 2012

Ehem, ada apa dengan tarikh "13 Mei 2012" ni??
Hari dimana aku rasa happy sangat sebab orang tu sudi ajak aku keluar.
Actually terkejut jugak sebab dah nak tido dah letih lepas balik
dari Kuala Lumpur.
Then dapat pulak mesej dari orang tu.
So esoknya jadi jugak la keluar.
Just tengok wayang and keluar makan dengan orang tu.
Terima kasih sebab belanja saya tau awak ^__^
Banyak jugak awak kena keluar duit.
Tape lah lain kali saya pulak belanja awak kay??
Hmm, awak tau lepas jumpa awak buatkan saya bertambah rindu kat awak tau tak. huhu
Nak tau tak, mama saya cakap yang awak ni "hensem, boleh tahan orangnya"
Amboii mama, dah berkenan ke hape?? hehe
Tapi anak mama ni dah lama berkenan dengan orang dekat sana tu :)
And dia pun dah tahu pun sebenarnya.
Just nak awak tahu, saya rasa saya nak tunggu awak.

*saya.princess.dia.prince.saya*