Monday, 30 January 2012

CeRiTa dIa...

Tengah2 aku syok bukak youtube, terjumpa plak lagu ni
Lagu CERITA DIA by DRAMA BAND..
syok gak la lagu ni, melodi die wat aku feeling abis..huhu
So, aku tinggalkan lirik lagu die kat sini ek...

Sempurna,
Cerita yang tak sempurna,
Apakah alasannya,
Siapakah dihatinya...

Bahasaku,
Mungkin tak seindah,
Lafaz kata pujangga,
Namun ku bersumpah...

Relaku tunggu jawapanmu...
Masihkah aku ada dihatimu
Saat ini......

Biar tubuhku kan terpaku,
Biar jasadku
Tak bernyawa lagi...
Sampai nanti....






Meow! Meow! Meow!


AsSaLaMuAlAiKuM....
No more sad, no more crying.....
Just want to be happy all the time..
Wish me luck...^^
Just nak story something jew...
Haha, kalau sape2 yang rapat dengan aku tau la aku ni memang suke kucing...
And sayang sangat la dengan kucing...
Tapi takdela sampai nak mandikan, bagi makan makanan mahal2..
Yang tu memang tak la...MALAS..haha
Nak tau nape aku suke kucing??
1stly msti la sebab kucing tu comel...
2nd sebab kucing ni manje, aku suke sangat maen ngn kucing..
Usap2 bulu die yang gebu tu, kadang2 tu aku cium je kucing2 aku tu...
Tapi ramai gak yang geli bile nak wat camtu sebab kotor..haha
Kotor tu ade kat mana2 jelaa..
Sebab lain yang aku suke adalah kucing ni kadang2 boleh faham kita tau..
Aku kalau tension2 or tengah sedih mesti akan cari kucing sebab kucing ni boleh buat aku rasa happy all the time...^__^
Sekarang ni kat rumah memang dah banyak la kucing dalam 13 ekor gak laa..huhu
Gila banyak la kan...^^
Tapi aku tak berkesempatan nak tengok sebab aku belum lagi dapat balik rumah...
Tapi aku ni pun agak memilih kucing gak la...
Kalau yang aku sayang aku akan lebihkan, kirenya tak fair la kan...huhu
Ade sekor kucing aku ni suke sangat nak main kejar2 ngan aku...
Die yang ajak aku main kejar2...
Takde keje betul..
And, kucing gak la wat aku menangis kalau hilang....
Ade satu hari tu, anak kucing tu mati lemas dalam tempayan...
Memang gile2 la aku menangis dulu....
Sedih kot.....
Tak pela, nak wat camne kan....
Haha, tu jela yang aku nak story....daaaaa










Saturday, 28 January 2012

LoNeLy....

Tak tau kenape aku rasa sunyi sangat...
When im feel lonely, it will make me start to crying...
I need someone who can make me calm, need someone that can make me smile, happy, calm and most importantly, someone that can make me feel appreciated...
I need my family right now.....
Aku tak tau kenape aku jadi macamni..
Kesunyian ni terasa sangat2...
Plus lepas pe yang dah jadi...
Nampaknye, memang susah nak cari someone yang betul2 faham diri aku...
Ada yang faham tapi buat2 taknak faham...
Aku realise yang im not to important for that person...
I just need strength so that i can keep on going.....




Sunday, 22 January 2012

KeNdUrI KaHwiN....

AsSaLaMuALaIkUm WbT...
Hari ahad ni, aku meluangkan masa bersama Ain Amirah yang juga merupakan roommate aku..
Kitorang just nak pegi Cmart jew, and kitorang call la pakcik kete sewa yang terlalu "baik" hati tuu..
Haha, yess..pakcik tu memang sangat la baikknye...
Tadi sebelum pegi Cmart pakcik tu sempat tanye kitorang dah lunch or belum??
Then dengan lajunye Ain menjawab " belum lagi pakcik"
Pakcik tu cakap, langkah kanan la korang..
1stly aku ingat pakcik ni nak belanje lunch sebab aku tak dengar sangat pe yang pakcik ni cakap sebab aku duduk kt seat belakang, Ain duk kat seat depan..
So aku just silent hill jew la kat belakang tuu.hihi
Tapi rupe2 nye, die nak bawak kitorang pi makan kat "kenduri kawin"!!
Bayangkan, 'kenduri kawin'..
Hati aku time tu usah nak cite la kan tersangat la malunyee...
Yela,, baju kitorang tu tak sopan kot...
Pegi kenduri mesti la kena pakai baju kurung / kebaya / yang lebih sesuai...
Ni tak,kitorang hanya pakai baju untuk berjalan je kot...
Gilaaa larh!! Tak pernah lagi terjadii...
Ni 1st time kot, dah la semua orang pandang..
Confirm dalam fikiran dorang, "hish, sape budak2 ni, pakaian tak sopan langsung..."
Adoyai, memang aku n Ain wat muke tebal jela tadi..
Even kalau kenal ngan tuan rumah okey la lagi..
Ni tak kenal sorang punn...=.="
Kitorang cepat2 je makan then blah pegi kat kete pakcik tuh...
Biar la orang nak kate ape, yang penting dapat larikan diri dari menahan muke yang dah tak tau berape ici ketebalan die..hihihi




Beware about this plat number :



Thursday, 19 January 2012

HaNg OuT...

AsSaLaMuAlAiKuM........


Hari ni, sangat2 la memenatkan..
Kelas start pukul 9 pagi..
1st kelaz STATISTIC, 9-10, 2nd kelaz ECONOMY, 10-12 then kelaz AKAUN, 12-2, last skali kelaz BEL/ B.INGGERIS, 3-5..
Pergh..., memang gap ade sejam jew kot..
Memang la buat aku penat sangat2!!
Tapi kelas bel arini seram nak masuk sebab aku ade presentation gune slide show.
Patutnye group aku ade 3 orang..tapi tinggal aku ngan wani jew sebab zahida balik awal..=.=
So point yang die nak cakap tu terpakse la kitorang brdua amik..aduh, tension..
But, oke la tu..rasenye dah makin better cara kitorang present even kitorang just berdua jew..^^
So, as the conclusion, sir Adi cakap presentation untuk yg second day ni better dari 1st day..
Semuanye smooth jeww..
Alhamdulilah laa..mood die oke plak ari ni..hihi
Actually entry aku kali ni bukannye nak cite pasal ni,
aku sebenarnye nak story pasal semalam, aku, wani and nadia hang out pi KOMPLEKS ARAU @
lebih dikenali oleh student2 UITM sebagai C-MART / CIK MAT..hehe
Actually aku just nak teman wani belikan hadiah untuk bufday ayah die..
Alang2 dah die ajak, aku pun setuju jela lagipun aku memang suke berjalan, so kalau ade sape2 nak ajak aku keluar jalan2 aku tak pernah nak tolak...huhu
Kitorang keluar naik bas uitm pukul 3.30pm,
Aku ternampak keterujaan wani yang dah lama tak naik bas uitm tu..hihi
So, bile dah sampai kat Cmart tu, kitorang pun round2 la dulu kat sane..
1stly pegi mengusya purse2 yang ade kat 1 kedai ni tapi takde yang aku berkenan..
Tak bape nak cantik la kirenye..tengah2 tengok all the things yang ade kat dalam kedai tu, suddenly aku teringat yang aku nak cari tali untuk kad matrik aku then i found it!!!
Hehe, aku bought tali "BaBy mIlO"!! Comel sangat2 tali tu...


CoMeLkAn??? ^^


Next, ktowg pegi la berjalan2 mengusya t-shirt body glove..
Serious! smue cantik2..and harge nye pun cantik la jugakk..hihi
Aku just beli 2 helai t-shirt, nak tmbahkan koleksi jew..hihi
Tapi sempat lagi kitorg snap pic kt eskalator..hihi


Ni LA WaNie^^

wAnIe n nAdIa^^

YaNg bAjU DoMo nI AkU^^

Then, bile dah turun bawah balik, kitorang sempat la lagi tengok perfume yang berlambak kat bahagian bawah Cmart tuu..
Nadia la sibuk sangat nak bile perfume, sampai pening kepala aku cium bau perfume..dah la banyak=.="
Tapi tak pe, new experience! hihi
After thats, aku dah janji ngn dorang nak belanje dorang makan KFC..
Hehe, memang licin la wani punye pinggan tu...
Al maklum la, orang dah belanje, ken ala makan sampai habis kan?? hihihi
Tapi aku tak tau kenape aku baik hati sangat nak belanje dorang..
Tapi tak pe bukan selalu pun kan nak belanje...mood tengah baikk...hihi





Wednesday, 18 January 2012

PeNaKuT...=.="

AsSaLaMuAlAiKuM.....
Malam ni terasa nak update blog plak..
Teringin nak share something yang wat aku rase takut bile tengok die..
Benda ni serangga, sudah semestinye SPIDER!!
Hish gile aku tak suke benda alah ney...TaK SuKe! TaK SuKe!
Aku benci gile larh ngan benda nii!
Benda ni selalu la ade kat rumah aku, and place yang die slalu nak duduk mesti kat toilet..
Dah la besar, memang buat aku takut la kan..
Kalau aku nampak jew benda ni ade dalam bilik air aku, aku menjerit lari panggil mak aku suruh halau!
Serious aku takut nak halau die..hish!
Tak tau la nape aku takut ngan die, even spider ni la yang dah tolong NABI MUHAMMAD..
Tapi kalau dah takut nak buat macammana pulak kan..=.="
Kalau spider kecik aku tak takut, just yang besar je yang aku takut..
Plus, bile tengok kaki2 die, then merayap datang kat aku..
AdUsS!! Meremang aku kot, tak sanggup! Mintak ampun la kan...hihi
Meh tengok sikit gambar2 spider nii...
EEEE, seriau mAaAakKkK!!! 
Serious bile tengok gambar2 ni rase nak campak je lappy nii...
AdDdUuUuSSsS!!!










Monday, 16 January 2012

MaRsHmAlLoW cHoCoLaTe..

AsSaLaMuAlAiKuM.....
Wahh, lame sungguh aku tak update blog aku nii..
Busy ngan TesT, Test, and Test...
Tak sempat la nk menaip naip untuk blog ni..
Ni pun aku sempat la mencari mase yang terluang untuk mengupdate blog aku nii..
Actually aku nak cite yang tiem weekend hari tu, kat area Mushroom a.k.a tempat student lepak
ade wat pasar malam tau..
Banyak la makanan, baju, tudung yang dijual kt sini..
And bila sampai jew kt pasar tu, benda 1st yang wat aku teruja sangat ialah,
MaRsHmAlLoW ChOcOlAtE!!!
Sedap kot bile marsmallow ni bersalut ngan coklat...
Tapi proses yang wat aku suke nak tengok  1st, die salutkan marsmallow tu ngan coklat then celup kt dalam air yang de ais batu..
Then, at last, coklat tu akan beku laa..
So senang la orang yang nak makan tu..
HiHi...jadi jakun pulak aku nii..
Then aku search la tengok image2 MaRsHmAlLoW ChOcOlAtE ni..
After tgok macam2 la image yang sampai aku hampir2 nak terliur..hihi



Domo pun jadi marshmallow ^^

Serious buat aku terliur^^





Saturday, 7 January 2012

MODUL 2 SEMESTER 2

Assalamualaikum....
Fuhhh, hari ni penat betul laa.. sangat2 la penatnye..
Mane taknye, hari ni budak2 part 2 ade modul @ nama saintifiknye "latihan dalam kumpulan"..hihi
Sebelum ade LDK ni kitorang kena berkumpul kat Dewan Kuliah 2 tapi untuk budak course aku AC120 and ngan bebudak SUKAN REKREASI / SPORT REC.
Aku, wanie n nadia bergerak dari kolej DAHLIA 2 dalam pukul 8..
Awalkan kitorang?? Actually sje nak p awal sebab nadia la beria suh pi awal2 sebab takut takde tempat, lagipun bebudak sport rec kan ramai..
Tapi memang betul pun, sampai2 je kat dewan kuliah tu, tengok2 dah penuh dah..
Nasib baek la ade lagi tempat kosong tapi belakang sekali..hihi (tak ape asalkan dapat tempat duduk) ^^
Sementara menunggu ceramah tu start, aku sempat mengunyah biskut untuk melapik perut yang sentiase nak mintak makanan nii..hihi
And dengan baik hatinye aku telah memberikan biskut itu kepada bella, (1 pack tu, dalamnye ade 3)
Baek hatikan aku ni,suke share2..^^
As usual, budak2 perempuan la yang dah datang dulu, kebanyakan bebudak AC120 la..hihi
Then aku terkejut gak la sebab aku ingatkan bebudak laki course aku yang akan sampai dulu tapi bebudak sport rec yang sampai awal dari dorang..
Wahhh, memang semangat betul la bebudak sport rec nii..
Tapi, kenapa la bebudak sport rec ni kebanyakannye hensem2 ek?? hihi
Sempat jugak la aku mengusya mamat2 yang ade terutamanya bebudak sport rec la..hihi
Time ceramah tu agak best la gak tapi aku ngantuk gile..
Disebabkan aku tak nak ngantuk,sempat gak la aku melayan lagu..(kurang la sikit ngantuk aku)..hihi
Habis je ceramah kitorang dapat breakfast yang sangat2 sedap!! (roti and air mineral je pun) =.=
Start modul around 11 mcam tu laa..kali ni modul kurang best sebab langsung takde yang aku kenal..
So, agak nervous la masuk dalam Bilik Kuliah 12 tadi..
Buat bodo sudah..hihi
Tapi tadi oke la, masuk2 jew tadi terus berkenalan ngan budak pure akaun her name is zaty..
Then start jew modul kitorang secare individual kena introduce ourself..
Tapi kena lukis gambar yang kononnye muke kite sendiri..haha
Memang hancus la kan aku nak lukis2 nii..
Tapi yang aku tengok budak2 laki semua nye lukis cantik2 kot..
Jeles aku tengok..=.=
Lepas introduce diri kena wat 4 group and aku dapat group yang 1st skali..
Dorang semua oke2 jew..kirenye bole la bekerjasama dlm team..
Credit kat 3 orang budak laki ni (sori tak ingat nama) sebab dorang ni agak sporting sikit la,
Tak la macam yang lagi sorang tu..muke poyo gile, taknak senyum plak tu..
Sakit ati jew tengok..tapi lantak die la kan..
Nasib la dalam group aku tu ade la budak laki yang hensem, tapi name die aku lupe laa..hihi ^^
Sedap je mate memandang..hihi
Ok, 1st aktiviti tadi tiap group dapat 1 gambar then kena wat lagu berdasarkan gambar tu..
Group aku dapat gambar kucing and tikus..
Fikir punye fikir, kitorang decide nak gune lagu "wonderpet!" ^^
        "Si kucing, Si kucing die datang,
          mahu menangkap anak tikus dalam kesusahan,
          kami tak besar dan kami tak kuat,
          bila berkerjasama semua jadi mudah
         yeay! si tikus! yeaaayy!!"
Haha, simple gile kot lagu ktorang..
Malas nak wat panjang2..hihi
Group lain de yang dapat bangau, gajah and kura2..
Yang dapat bangau tu memey x bpe nak aci la sebab bangau dah memang ade lagu..
Tapi diorang ni kreatif la gak sebab dorang tukar lirik..
Habis jew wat lagu tu kitorang diberi rehat sampai kul 2..
2 sharp kena masuk balik dalam bk12 yang sejuk gile tuu..(bole menggigil kot) hihi..

Okey, untuk aktiviti yang kedua plak kitorang kena main" radio buruk"..
Alaaa, yang orang 1st kena hafal 1 statement then bisik kat orang then passing2 la statement tu..hihi
Orang last yang cakap balik statement tu semuanye salah kot..hihi
Nasib la bukan aku yang jadi orang last..
Kalau tak hancuss laa...hihi
Pastu kitorang kena maen game si pekak, bisu n buta..
Kesian kat semua yang jadi volenteer tu..
Budak hensem group aku tu jadi si bisu..
Kesian die kena selefon tape mulut die..(tapi still hensem...heee~~)
Game die simple jew, si buta kena amik makanan yang ade kat dalam bk12 tu..
Si buta dengan bantuan si pekak kena cari makanan tu dengan dibantu oleh si bisu..
Tapi kitorang yang ade kat situ kena menghalang team yang lain dengan wat bising..hihi
Kitorang yang lagi penat dari si pekak, si bisu and si buta...^^
Then, next activity kena lukis gambar bebas..fasilitator bg arahan, tapi kite langsung xbole nak tanye..
Macam2 la benda yang di lukis..
Last2 sebenarnye kena lukis rumah jew kot..hihi
Then kena wat macam2 expression dengn menggunakan perkataan "SAYANG"
Hehe, lawak kot....have fun gak laa... =)
Pastu aktiviti semua dah boring..sampai la balik.....
Sempat gak tengok budak hensem sebelum balik...heee~

Thursday, 5 January 2012

UITM DIHATIKU....

Assalamualaikum....^__^
Hmm,sedar tak sedar dah semester ke 2 dah aku kat uitm arau ni..
Rasa cam baru jew lagi masuk uitm ni..
Teringat lagi time famili hantar untuk pendaftaran, sampai kaki melecet sebab pakai kasut baru..
Bukan melecet je, dah sampai berdarah plak tu..
But really thnks to my sister yang sanggup tukar kasut ngan adik die ni..^__^
Ingat lagi time orentasi, pergh...sgt2 la memenatkan!!
Dah la arau ni sangat la besar kawasannye...dah la intake pelajar pun ramai..
Haha, tapi xpe, dah berlalu pun semua tuu..sudah menjadi kenangan yang pahit..hihihi
Sekarang ni dah sem 2 memang lagi memenatkan dari sem 1 dulu..
Schedule pun dah agak padat gak laa..
Banyak yang kelas sampai petang..
But its okey, nama pun dah jadi mahasiswa, mahasiswi, kena la accept semua tu kan..hihi
Member2 sekelas pun semuanya oke2 jew..
Kire bole la masuk satu kepala..
Tapi ramai yang nama dekat2 same jew..
Nadiah, nadia, nadiatul akmar, naziatul akma, bella, bie, kama, jieha, am, wanie, nawwal, amy, mira, salwa, zahida, zul, wan, ilyas, mahzan, izaaz, nash, nazir, naim, luqman...
Korang semua terbaikkkkk laaa!!
Dulu tak rapat pun dengan korang, yela baru sem 1 tapi sekarang dah oke dah...hope berkekalan la our friendship ni kay..
Goodluck to all my classmate semester 2 ACD2Cz!!!