Thursday, 12 April 2012

sadness

sepi, sunyi, menyendiri.
itu lah yang aku rasa sejak bercuti panjang sebelum menempuh ke semester ke 3 nanti.
biase la tade kawan kat umah.
kalau duduk kat umah selalunye duk bergosip dengan my sis jew tapi sekarang ni die tade sebab keje.
tade la membe nak bergosip.
kalau duk kat kolej de ramai sangat tade la rasa bosan sangat.
tapi lately ni aku asyik teringat kat die aje.

siapa?
erm, my ex. lelaki yang pernah aku sayang selama 4 tahun lebih.

sayang die lagi kew?
tipu la kalau aku cakap tak sayang. 4 tahun kot aku setia dengan die. tapi hanya ade sikit rasa sayang kat die lagi sebab kalau boleh memang aku nak lupakan die tapi tula makin aku duduk kat umah lagi la aku duk teringat jela kat die. sebabnya barang2 yang die penah bagi still lagi aku simpan. merata2 barang2 die.
teddy bear, baju, shawl, cincin and banyak lagi laa. tu belum masuk lagi mak aku selalu tanya pasal die. aduhh! tension betul aku. balik2 die. erm, mak aku bukan pe, mak aku tu dah sukekan die jugak sebab mamat ni pandai layan mak aku. kirenya hormat la kat orang tua. and sepanjang aku kenal die, yang aku suke pasal die, die tak penah nak marah aku time aku jadi awek die. tak pernah tinggikan suara, tak pernah nak tengking aku.
sebab tu la aku suka dengan perangai die. aku rasa die la lelaki yang paling baik pernah aku jumpa. tapi sayang sebab jodoh kami tak panjang and our relationship putus disebabkan ego masing2. kitorang pernah clash and kapel balik hujung tahun lepas tapi clash balik sebab ego die jugak. aku rasa cukup la 2 jew peluang yang aku bagi kat die tapi die tak pernah nak hargai peluang yang aku bagi tu.

tak suka kat orang lain kew??
tipu la kalau aku kata tak suke kat org lain tapi tulah, maybe suka jela kot sebab nak sayang tu aku takut.
lagipun dulu aku pernah la taruh harapan kat die tapi aku rasa jadi kawan lagi oke kot. bestfriend lagi better kot. and aku pun rasa die anggap aku camtu jugak. so fair la kan.

tak bosan ke tade boyfriend??
bosan tu bosan la jugak tapi nak buat camne. dah lama2 tu bese la kot.
tapi kadang2 tu rasa sunyi and bosan sangat2 sebab tade yang jadi peneman
dah tade orang nak bersms, tade orang yang nak call. so phone aku tu senyap dan sunyi jelaa.
dah la pakai 2 no tapi langsung tak berguna jew. kredit bukan main banyak tapi akhirnya tarikh luput then menguntungkan orang maxis. tapi celcom tak untung sebab tarikh luput die sampai 2019 sebab aku gune xpax. so aku la yang untungkan. haha.
tapi tape, sebab tade la aku membazirkan..huhu


merepek~ merepek~merepek~merepek~ ^__^

No comments:

Post a Comment