Thursday, 2 February 2012

JPK yang hampeh...

Haish, best sangat ke nak buat orang sakit hati???
Memang suka kot nak wat orang tambah dosa...
Yela, JPK @ Jawatankuasa Perwakilan Kolej yang buat kerja tak efisyen langsung...
Dah la ade 2 kad yang kena penuhkan dengan sticker..
1 kad aktiviti pelajar, lagi 1 kad GenQ / kad belajar fardhu ain la kirenya...
Dah la aras aku ( aras 2) tak dapat lagi kad tu, jawapan yang diberi "tak cukup kad"
Dah tau tak cukup, cepat2 la pegi wat..bukan ramai pun yang duk kat aras 2 F2 tu...
Tu tak pela lagikan, yang sakit hati, GenQ tu WAJIB pergi...kena kumpulkan 10 aktiviti semuanya..
Gilak!!! Kalau sticker tak penuh, memang tak akan dapat duduk kolej la untuk semester depan...
Memang gila la kan.. Ingat semua orang mampu ke nak duk luar??
Ingat senang ke nak ulang alik pegi kelas???
Padahal dah berdiri dah kolej lagi 1, tapi terbengkalai camtu jew...
Memang semester depan duduk luar laa..
Tapi tu still bole nak bertahan..
Yang aku tak tahannye, tadi aku pergi la aktiviti GenQ tu..
Then dah bagi la kad aktiviti tu kat JPK..
Pastu tengok dorang dah passing balik kad2 tu..
Then cari la balik kad tu..
Gila penat la kan, tapi hampeh bila tengok balik kad tu tak di cop pun...memang tambah sakit hati laa..
Ape ke bebal sangat dorang ni??
Tak bole ke nak cop dulu kad tu then baru nak passing kat orang??
Ni sampai nak wat keje 2 kali tu pehal??
Then bile tengok dorang muke tension2....
Hey, jangan nak ingat korang jew yang tension,
kitorang ni lagi tension dengan cara korang tu..
Entah ape2....then bajet nak marah2 laa..
Haish, memang wat aku bengang gile laaaaaaaa.......
Dengan semua orang nak berebut nak mintak cop lagi,
cara dorang tu berebut tu dah macam orang yang kebulur gile nakkan makanan...
Korang tu cube la ingat korang tu dah jadi student U, tak bole ke kalau tak berebut??
Fikir la pasal orang lain gak, jangan nak fikir pasal diri sendiri jew...
Aku tak faham betul laaa, perangai macam budak2, padahal dah boleh jadi mak orang dah....
Arrrrrggggghhhh!!! TENSION BETULLL!!

1 comment:

  1. yeahh rite,agree with you! zira kolej dahlia bape?

    ReplyDelete